Doneer nu!Word vriend

Nieuwsbrief 03 | 2020 – KiECON in Coronatijd

KIECON in Coronatijd

Blog door Mariëlle Oosterbroek, coördinator KiECON

In de 5 jaar dat we bestaan, zijn de geplande intakedagen voor KIECON altijd doorgegaan. Daar gingen we ook dit jaar van uit. Hoe anders bleek dit te zijn in de werkelijkheid. De intakes op 10 maart gingen nog door, hoewel we toen al geen handen meer mochten schudden bij het kennismaken. Dat voelde onwennig. Ik herinner me nog dat iedereen dat die dag ook benoemde. Inmiddels zijn we daar aan gewend.

We belandden in de 1,5 meter samenleving. En nog geen week later de ‘intelligente lockdown’. Hoe lang die zou gaan duren was onduidelijk. Uiteindelijk betekende het voor KiECON dat we in de maanden april en mei van 2020 geen intakes konden doen, omdat het niet paste binnen de geldende regels. Verwijzingen bleven liggen bij de verschillende instanties, omdat iedereen met dezelfde regelgeving te maken had. Bij KiECON ging achter de schermen alles zo goed als mogelijk door. Ook wij ontdekten het beeldbellen. Zo ging het ook bij veel van onze samenwerkingspartners; iedereen probeerde, op een andere manier, toch zoveel mogelijk zorg te blijven leveren.

In juni konden we weer intakes doen en daarna brak de vakantieperiode aan. We  hadden inmiddels een achterstand vanwege de 2 maanden die uitvielen, daarom hebben we eind augustus een extra intakedag gepland. We konden die dag 11 kinderen en hun ouders zien.

Vanaf september hebben we onze vaste planning weer aan kunnen houden. We moesten echter wel aanpassingen blijven doen. Naast de landelijke richtlijnen, houden we ons ook aan die van de ZGT omdat we gebruik maken van haar faciliteiten. Zo kan er op dit moment bijvoorbeeld maar 1 ouder of begeleider mee met het kind tijdens de intake. Dat betekent ook dat er maar 1 ouder mee mag in het ziekenhuis. Dit alles heeft te maken met de anderhalvemeter samenleving, waardoor er een gering aantal plekken in de wachtkamer is en de ruimte in de behandelkamers beperkt is. Deze regels staan ook uitgelegd in de brief die wij versturen als uitnodiging. Heel fijn dat daar over het algemeen gehoor aan gegeven wordt.

Op het moment dat ik dit schrijf zitten we weer in een lockdown. Ik hoop net als iedereen dat we volgend jaar weer een grote stap kunnen maken richting ‘normaal’.  Tegelijkertijd verwacht ik dat het nog wel even zal duren.

Hoewel het er anders uit zal zien als voorgaande jaren wens ik u namens KiECON hele fijne feestdagen toe.

KiECON - Kinder Expertisecentrum Oost-Nederland - © 2024 Alle rechten zijn voorbehouden - Powered by Tatof
mst roessingh zgt accare aveleijn jarabee karakter kentalis