Doneer nu!Word vriend

Nieuwsbrief 02 | 2018: Kennis delen – Ingrid Siemerink

Kennis delen
Alleen samen met onze ketenpartners, verwijzers en eerstelijns professionals kunnen wij tot een optimale en snelle zorg en diagnostiek komen voor het jonge kind met complexe problemen. Daarom organiseren wij regelmatig bijeenkomsten, waarin wij met elkaar in gesprek gaan. Zo heeft op 7 juni jl. een bijeenkomst plaatsgevonden voor alle KiECON-participanten. Lees hier de reactie van Ingrid Siemerink, senior begeleidster Aveleijn.

Ervaringen Ingrid Siemerink, senior-begeleidster Aveleijn:
Ik heb de informatiebijeenkomst van KiECON voor participanten op 7 juni met veel plezier bezocht vanuit Aveleijn (Ambulante dienstverlening voor kinderen/jongeren). Op die avond kregen we een helder beeld hoe KiECON te werk gaat en hoe het is ontstaan en welke deskundigheid erbij betrokken is. Daarnaast was er ruimte voor vragen uit de zaal.
KiECON is een prachtig initiatief dat in mijn ogen ook echt nodig is/was in Twente. Helaas heb ik ook de ervaring dat kinderen op jonge leeftijd soms ergens starten en vervolgens na een bepaalde periode toch weer naar een andere organisatie worden doorverwezen omdat dit beter aansluit bij het kind met alle gevolgen van dien. Dit is nu juist wat KiECON wil voorkomen.
Verder is het erg fijn voor ouders en kind dat alle disciplines op dezelfde dag bij elkaar zijn om zo de juiste diagnose te krijgen en gelijk passende hulp te krijgen. Dit heeft zoveel meerwaarde.
Ik heb nu een nog beter beeld gekregen van KiECON, goed dat jullie deze informatieavonden organiseren.

KiECON - Kinder Expertisecentrum Oost-Nederland - © 2024 Alle rechten zijn voorbehouden - Powered by Tatof
mst roessingh zgt accare aveleijn jarabee karakter kentalis