Doneer nu!Word vriend

Het gaat steeds beter met Mick (2) uit Den Ham dankzij KiECON in Hengelo

Geplaatst op 7-4-2016

HENGELO/DEN HAM – Ouders van jonge kinderen met ontwikkelingsproblemen hoppen van de ene naar de andere hulpverlener. Daar moet nu een einde aan komen met de komst van KiECON, het nieuwe Kinder Expertisecentrum voor Oost-Nederland, dat bij ZGT in Hengelo is ondergebracht.
KiECON beschikt over een team met kinderartsen en gedragswetenschappers van de jeugdinstellingen in deze regio. Zij buigen zich jaarlijks over zo’n honderd kinderen met meervoudige ontwikkelingsstoornissen. Ouders kunnen na doorverwijzing door een arts bij KiECON terecht voor onderzoek van hun kind. Ze krijgen vervolgens direct advies over passende hulp of een verwijzing naar de meest geschikte jeugdinstelling voor verdere behandeling of begeleiding.

 

Proef

Mariëlle (37) en Jerrie (45) Boers uit Den Ham zijn blij met het KiECON. Ze hebben met hun zoon Mick (2,5) meegedaan aan een proef. “Toen Mick 1,5 jaar was, kon hij een heleboel dingen niet die wel normaal zijn voor kinderen van die leeftijd.”

 

Testjes thuis

Via het consultatiebureau, de kinderfysiotherapeut en de kinderarts kwamen ze bij KiECON uit. “Daar konden we meteen terecht voor een intakegesprek. Een kinderarts vroeg ons een uur lang het hemd van het lijf. Intussen speelde een kinderpsycholoog met Mick en dat werd gefilmd. Meteen daarna werd Mick besproken met verschillende artsen en deskundigen. Ze zijn ook bij ons thuis geweest om testjes met hem te doen. We kregen te horen dat Mick een ontwikkelingsachterstand van ongeveer een jaar heeft. Op advies van KiECON gaat Mick nu naar een speciaal kinderdagcentrum in Ommen.”

Het stel merkt dat Mick vooruitgaat. Mariëlle is blij dat ze ‘op haar buikgevoel’ is afgegaan. “Ik ben blij dat we zo snel bij KiECON terechtkonden.”

Bron: Tubantia.nl

KiECON - Kinder Expertisecentrum Oost-Nederland - © 2024 Alle rechten zijn voorbehouden - Powered by Tatof
mst roessingh zgt accare aveleijn jarabee karakter kentalis